Tiina Vehkaperä: Elinehto

Kuvassa teos Naaras

Tiina Vehkaperän yksityisnäyttely Elinehto koostuu valoveistoksista. Vehkaperä yhdistelee uutta teknologiaa 1800 miljoonaa vuotta vanhoihin kiviin, 1700-luvun antiikkiin ja tämän päivän materiaaleihin aina muovileluista puutarhan löydöksiin. Hän puhuu näyttelynsä kautta ilmiöistä ja elementeistä, jotka näyttävät toistuvan elämässä ja jotka kenties pitävät meitä elossa. Vehkaperän taiteessa olennaista on olemisen ymmärtäminen, kommunikaation olemus sekä ihmisyyden ja ihmissuhteiden dynamiikan tarkkailu.

Tiina Vehkaperä (s. 1982) on kuvanveistäjä, joka asuu ja työskentelee Oulussa. Hän on Oulun Taiteilijaseura -63 ry:n puheenjohtaja, jäsen Suomen Kuvanveistäjäliitossa, T.E.H.D.A.S kollektiivissa ja Kulttuuriosuuskunta Ilmeessä. Hän toimii kuvanveistäjänä laajentaen työskentelyään myös mm. esittävän taiteen, yhteisötaiteen ja erilaisten ohjaustöiden piiriin. Hänen teoksiaan on ollut viime vuosina esillä mm. Oulun, Kemin, Rovaniemen ja Rauman taidemuseoilla.

Elinehto on Vehkaperän ensimmäinen valotaiteeseen keskittyvä kokonaisuus. Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto, Lumo Light Festival sekä Taiteen edistämiskeskus.

Näyttely on avoinna ke-pe klo 12-18 ja la-su klo 12-16 sekä poikkeuksellisesti Lumo-festivaalin aikaan 23-25.11. klo 12-22. Taiteilija on tavattavissa näyttelyssään su 25.11. klo 16-22.

Näyttelyn avajaiset on perjantaina 9.11. klo 17-19. Tervetuloa!