Taulutus-ryhmä "Intuitio"

KUVASSA: Aulikki Ståhle, "Power"

Taulutus-ryhmä 

"Intuitio"

3.2.– 21.2.2016

 

Näyttelyn teema on intuitio. ”Ryhmää yhdistää voimakas tunne siitä, että maalatessa pääsemme vahvemmin yhteyteen oman intuitiivisen tietomme kanssa. Intuitio on olemisen yksi ulottuvuus, joka kumpuaa mielen sopukoista ja auttaa näkemään ja ymmärtämään maailmaa. Se on ajatonta oivaltamista, ja avaa ovia johonkin sellaiseen, joka ei vaadi selitystä. Kaikkea elämää ei tarvitse sanoittaa, riittää kun aistii. Intuitio-näyttely oli esillä syksyllä 2015 Galleria Artikassa Helsingissä. Näyttelyyn sisältyy myös osallistava osuus, jossa näyttelyvierailla on mahdollisuus tehdä oma tulkintansa aiheesta.

Taulutus –ryhmä on perustettu vuoden 2012 alussa. Ryhmän tavoitteena on madaltaa taiteen tekijöiden ja yleisön kohtaamisen kynnystä. Ryhmä on vienyt ja vie taidetta tiloihin, joissa ihmisillä on mahdollisuus pysähtyä arjen keskellä, odotustiloihin, työpaikkaruokaloihin, hoivakoteihin jne. Tauluttajat ovat pitäneet Oulussa vuosien 2013–2015 kuluessa seitsemän yhteisnäyttelyä.

Taulutus-ryhmä tekee vapaaehtoistyötä ikäihmisten kulttuurikummina. Helmi- ja maaliskuussa 2015 ryhmä vei näyttelyt Rajakylän hoivaan ja Merikotkan palvelutaloon, jolloin iäkkäät asukkaat pääsivät tutustumaan kuvataiteeseen vaikka omissa sängyissään hoitajien kuljettamina.

Taulutus –ryhmän muodostavat Helena Helisten, Riikka Kontio, Aulikki Ståhle ja Sanna Väätänen

 

http://www.taulutus.fi/