Sirpa Hynninen & Vesa-Ville Saarinen

 

Sirpa Hynninen & Vesa-Ville Saarinen
Teoksia
8.-26.3. 2017

 

Näyttelyssä on esillä seinälle ripustettavia kolmiulotteisia teoksia sekä videoinstallaatio, jossa yhdistyvät reliefi ja liikkuvakuva. Teosten lähtökohtana ovat olleet arkipäivän kokemukset, kaupunkimaisemat ja fyysiseen työhön liittyvä kuvasto kaikessa hullunkurisuudessaan. Leikittelemme mittakaavoilla ja asioiden välisillä suhteilla.

Näyttelyteosten materiaaleina ovat oksat, koivuvaneri ja teräs. Teoksissa yhdistyvät käsityö ja teknologia. Tekotapana on muun muassa laserleikkaus ja kuvan polttaminen puupinnalle lasertekniikalla. Tekniikalla saa toteutettua sekä valokuvamaista jälkeä että syvän mustaksi hiiltynyttä pintaa. Työprosessi etenee valokuvasta kuvankäsittelyn kautta vektorigrafiikaksi lasertyöstökonetta varten.

Teräsmateriaaleista toteutettu moniosainen teos ”Takuumiehet” on saanut nimensä venäläisen kirjailijan Eduard Uspenskin luomien satuhahmojen mukaan. Takuumiehet ovat pieniä huoltomiehiä, jotka asuvat laitteiden sisällä ja pitävät ne toiminnassa takuuajan. Takuuajan jälkeen he palaavat takaisin tehtaalle. Jos laitetta valmistanut tehdas on lopetettu, ei takuumiehellä ole paikkaa jonne palata. Silloin hän jää asumaan laitteeseen. Tästä syystä vanhat laitteet toimivat moitteettomasti.

Olemme työskennelleet työryhmänä noin viisitoista vuotta. Suunnittelemme ja toteutamme teokset yhdessä.