Silja Kejonen: "Maalauksia"

 

Ouluun palannut kuvataiteilija Silja Kejonen maalaa koska on pakko. Filosofi ja kirjailija Julia Kristeva yhdistää tarpeen luoda kauneutta arkaaisen menetyksen korvaamiseen. Kauneuden luomisen kautta on mahdollista antaa menetykselle merkitys ylevöittämisen kautta. Kristeva kysyy: ”Onko kauneus menetyksen kiistämistä?”

Maalauksia-näyttelyn teokset ovat syntyneet viimeisen kahden vuoden aikana ja kertovat menetyksestä ja maalaamisesta. Jos menetyksestä ja maalaamisen pakosta syntyy kauneutta luoko se menetykselle vai maalaukselle merkityksen?

Maalauksia-näyttelyn teokset eivät vastaa kysymyksiin vaan tunteisiin. ”Maalauksia on metsä, naisen kasvot, jotka ilmestyvät aina uudestaan, kuusi, jonka alle mennä lepäämään. Maalauksia on lohdutuslaulu, tuututaulu, metsäfantasia, kuvia luopumisesta, pettymyksestä, surusta.” Kejonen kuvaa teoksiaan. Näyttely koostuu öljyvärimaalauksista ja akvarelleista.

Silja Kejonen opiskelee Teatterikorkeakoulussa dramaturgiaa ja on valmistunut Lahden Taideinstituutista kuvataiteilijaksi 2002. Kejonen asuu ja työskentelee Oulussa. Oulun kaupungin kulttuurilautakunta on myöntänyt kohdeapurahan näyttelyn järjestämiseen.