Siiri Pohjolainen, Taira Tiger, Rose-Mari Torpo: Paratiisi puree

Paratiisi puree on kolmen kuvataiteilijan; Siiri Pohjolainen, Taira Tiger ja Rose-Mari Torpo, yhteisnäyttely. Näyttelyssä tekstiiliveistokset, maalaukset ja paperiteokset rakentavat värien ja symboliikan keinoin monitaiteellisen kokonaisuuden. Taiteilijat hahmottelevat teemaa sanojen, muotojen, materiaalien ja värien kautta. 

Paratiisin ajatellaan olevan yliluonnollinen maailma, jota pidetään toivottavana ja johon pääsyä pidetään tavoittelemisen arvoisena. Paratiisit ovat usein ihanteellista maisemaa muistuttavia elinympäristöjä, jotka ovat esteettisiä, yltäkylläisiä, onnellisia ja vaarattomia. Käytännössä kaikissa traditioissa on jonkinlainen paratiisikäsitys, ja ne muistuttavat paljon toisiaan. Paratiisi voi olla eri kulttuureissa joko ihmiskunnan alku- ja loppukoti tai paikka, johon mennään kuoleman tai jonkin suuren mullistuksen jälkeen. 

Sana paratiisi on peräisin avestan kielen sanasta paridaeza (pari, ympäri; daeza, muuri), joka tarkoittaa muurin ympäröimää puutarhaa. Ajatus elämästä, tilassa jossa arki ei huoleta ja oleminen ilman vastoinkäymisiä on helppoa, houkuttelee meitä. Arkitodellisuuden ulkopuolella olevat haaveet ja unelmat ovat osa olemista. Jonkin asteinen itsepetos on olennainen osa elämisen taitoa. Paratiisi puree. 

Rauha, huolettomuus, ulappa, rakkaus, mantra, henkisyys, ruumiillisuus, unelma, illuusio. 

www.siiripohjolainen.com www.tairatiger.fi www.rosemaritorpo.com 

Näyttelyä on tukenut taiteen edistämiskeskus.