Sanna Haimila "Gravity"

KUVASSA: Sanna Haimilan "The Doily", 140 x 140 cm, öljy kankaalle, 2014.

Sanna Haimila

Gravity

13.4.–30.4.2016

 

"Kuvaan taiteessani universaaleja elämän käännekohtia, joita tarkastelen intiimistä näkökulmasta. Aiemmin olen käsitellyt mm. äitiyttä, lapsettomuuden pelkoa ja naiseen kohdistuvia odotuksia elämää tuottavana ihmekoneena. Nyt näyttelyn teemana on elämän päättyminen.Gravity on sarja maalauksia kuolemasta ja menetyksestä, surusta ja ikävästä. Ikuisen elämän illuusiosta, olemassaolomme ihmeellisyydestä ja hauraudesta.

Vältän väriä jos sillä ei ole tarkoitusta. Näyttelyn teokset onkin toteutettu pääasiassa yhdellä sävyllä, lamppumustalla. Lamppumusta muistuttaa sävyltään piirustushiiltä ja on siten väriajattelussani neutraali. Se ei itsessään luo voimakkaita mielleyhtymiä vaan antaa tilaa aiheelle."

Sanna Haimila on torniolainen taidemaalari. Hän on suorittanut Kuvataiteilijan tutkinnon Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulussa, Imatralla vuonna 2007. ja Kuvittajaksi. Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa vuonna 2001. Hän on Taidemaalariliiton kokelas- ja Lapin taiteilijaseuran varsinainen jäsen.