PROTO ry: Taruliisa Warstan muistonäyttely

 

Taruliisa Warstan (1947–2012) muistonäyttely Galleria 5:ssä tuo esiin, kuinka toimittajataustan omaavasta käsityöläisestä ajan kuluessa hioutui Suomen tunnetuimpia taidegraafikoita. Työteliäästä tekniikastaan huolimatta Warsta oli hyvin tuottelias taiteilija, jonka elämässä kuvat ja niiden teko olivat hyvin vahvasti läsnä.

Muistonäyttely on karsittu kokonaisuus Taruliisa Warstan laajasta elämäntyöstä. Esillä olevissa serigrafioissa luonto, mielikuvitusmaailma, lempeä huumori sekä arkiset asiat punoutuvat satumaiseksi kokonaisuudeksi. Näyttelyssä on myös vahvasti tuotu esiin Warstan kirjankuvitustyöt. Esillä on grafiikanvedoksia hänen kuvittamistaan ja kirjoittamistaan kirjoista Nuppu, Waldemar ja Peitto ja Silloin prinsessa itki kuin myös Warstan kuvittamasta Ruususesta. Warstan läpi uran käyttämä serigrafiatekniikka on hyvin ainutlaatuinen grafiikan muoto. Muistonäyttelyssä katsoja pääsee myös kurkistamaan tekniikan ja taiteilijan työpöydän saloihin.

Näyttelyn järjestää PROTO ry, jonka jäsen Taruliisa Warsta oli vuodesta 1995 alkaen. Näyttelyn järjestämistä ovat tukeneet Oulun kaupunki, Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Taiteen edistämiskeskus.