Poukama muotoilukilpailu: Muotoilua että Perinnettä

 

Muotoilua että Perinnettä -näyttely tuo esiin muotoilun uusia oivalluksia. Keskeisellä sijalla ovat kalannahkaa hyödyntävät tai kalastuskulttuurista nousevat uudet tuoteideat sekä viime vuoden lopussa päättyneen Poukama-muotoilukilpailun parhaimmisto.

Lisäksi näyttelyssä esitetään non-stoppina Iso Siika -dokumenttia, joka välittää tunnelmia heinäkuisesta ympäristötaidetapahtumasta Tornionjokivarresta. Iso Siika -tapahtuma kiinnitti huomiota vaellussiian ja Tornionjoen tilaan taiteen keinoin. Dokumentin on ohjannut Esa Silander ja sen on tuottanut oululainen Intranze Oy. Katso filmin traileri: www.youtube.com/watch?v=StKlz6ffihU&hd=1

Muotoilua että Perinnettä -näyttely kuuluu laajaan Poukama-hankkeeseen, ja esittelee sen kaikkia osa-alueita, Perinne-Poukamaa, Muotoilu-Poukamaa ja Isoa Siikaa. Hankkeen esittely löytyy sen kotisivuilta www.poukama.eu.

Poukama-hanke on osa EU:n osarahoittamaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2007–2013. Hanketta hallinnoi Maaseudun Sivistysliitto, ja hankkeen pääyhteistyökumppaneita ovat Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukset, Kalajoen ammattiopisto JEDU sekä Pro Siika ry.