Oulun Taiteilijaseura -63 ry:n 50-vuotisjuhlanäyttely

 

Oulun Taiteilijaseuran perustamisesta on loppiaisena kulunut 50 vuotta. Seuran juhlavuoden näyttelyssä kaksi taiteilijasukupolvea kohtaavat. Seuran perustajajäsenten teokset saavat rinnalleen nuorten taiteilijoiden uusia teoksia.

Näyttelyn nimi Ajassa – hetkessä, kuvastaa taiteen sidettä aikaansa. Taiteilijan teoksissa on usein nähtävissä kommentteina ja kannanottoina ajan ilmiöt ja taidesuuntaukset. Taide muuttaa jatkuvasti muotoaan ja myös uusi taide liittyy lopulta taiteen traditioon. Taidehistorian ketju on katkeamaton. Näyttelyssä on mielenkiintoinen otos taidetta seuran 50-vuotiselta taipaleelta.

Näyttelyn kuraattori, kuvataiteilija Jyrki Poussu on valinnut näyttelyyn teoksia yhdeltätoista taiteilijalta. Näyttelyn taiteilijoista kahdeksan on Oulun Taiteilijaseuran perustajajäseniä ja kolme edustaa seuran nuorta jäsenpolvea. Näyttelyn taiteilijat ovat Eeli Aalto, Sara Ahde, Juhani Hakalahti, Kaija Hinkula, Aatto Hukkanen, Pentti Junno, Riikka Keränen, Matti Mikkola, Tauno Ohenoja, Ilmo Pihkala ja Olli Pohjola.

"AJASSA–HETKESSÄ" -näyttely jakaantuu Kulttuuritalo Valveen Valvegalleriaan ja Galleria 5:n tiloihin. Valvegalleria on avoinna ma-su klo 10–20. Galleria 5 on avoinna ke-pe klo 12–18 ja la-su klo 12–16.