NYTE ry: Mitä kuuluu?

Kuva: Nykytaideryhmä Kylkiäinen

Hei Oulu,

mitä kuuluu, miten kohisee?

Täällä on kauhea puheen sekamelska ja äänten kakofonia, mut vähän niin ku pehmeän pumpulin kautta. Vähän niin ku ääniaaltoja.

Mikä on sun tila? Voisko sen esittää? Steppaatko sä? Voisko tilasta ja sen tuottamasta moniaistisesta kokemuksesta saada otteen steppaamalla sitä?

Oliks muuten Porin Reposaares Siikarannan rantakallioilla 1916? Kypärän päälle muodostu määrittelemätöntä liikettä tai oliomaisuutta, ehkä ääntä, jotain kohinaa pinnan alla. Vettä. Ihanaa ja itsestään selvää. Tää on niin pieni ja iso, tää on niin painava, tää ongelma. Vesi on niin ihanaa ja itsestään selvää, sen katoaminen kaukaista ja vääjäämätöntä. Nyt alko haluttaan kylpyyn!

Hei sun hampaat väistyy ja kehystää potentiaalista äänimassaa joka on jossain kaukana. Miten toi sun kita avautuu ammolleen huutoon joka näyttäytyy pilvisenä maisemana?

Parempi pyrkiä ihan vaan huomaamattomasti esittämään näkymätöntä. Toteamaan vähäeleisesti, silleen ettei esitä ratkaisua, ei edes ehdota sitä.

Toivotaan parasta!

Ystävällisesti, Nyte ry

Ps.Kitakieleke on suussa olevaan kitapurjeeseen kiinnittynyt uloke, pikkukieli, joka on ihmisellä mukana puheenmuodostuksessa.

Pps. Mitä kuuluu? on porilaisen taiteilijaseura Nyte ry:n vaihtonäyttely Oulussa. Näyttely on avoinna 28.10. - 15.11.2020. Näyttelyn taiteilijat: Jussi Matilainen, Laura Myllykangas, Iida Nikitin, Nykytaideryhmä Kylkiäinen ja HennaTyrväinen.

Avajaisia juhlitaan tiistaina 27.10. klo 17-19. Lämpimästi tervetuloa!