Noora Lehtovuori ja Lin Chih Tung: Life is Boring

Noora Lehtovuori ja Chih Tung Lin ovat kiinnostuneet syventämään eri kulttuureihin sidottua ymmärrystä tylsyydestä. Lin on kotoisin Taiwanista. Hänen ja Lehtovuoren kokemukset
tylsyydestä eroavat toisistaan, mutta he ovat myös löytäneet samankaltaisuuksia niissä. Lehtovuori ja Lin ovat kiinnostaneet tutkimaan tylsyyttä jokapäiväisten aktiviteettien avualla. Heidän praktiikkansa painottaa kehollisia näkökulmia eri tilanteissa ja paikoissa sekä jokapäiväisten tapahtumien tarkasteluun.

Avainsanoja ovat tavallinen, epätavallinen, toisto, pysähtyneisyys ja harjoittelu.

Galleriatila, Galleria 5, toimii tärkeänä materiaalisena resurssina tekijöiden luovassa prosessissa ja sen lopputuloksena. Taideteokset/performanssit syntyvät galleriassa avajaisviikon aikana ja yleisön on mahdollista vierailla gallerialla luomisprosessin ja installoinnin aikana, alkaen keskiviikkona 5. päivänä helmikuuta. Viralliset avajaiset pidetään gallerialla perjantaina 7. päivänä helmikuuta klo 17-19.

“ How can we address the current changes in our societies and lives? Some say that we have come to inhabit the post-industrial condition—but what does that mean? One thing seems certain: after the disappearance of manual labour from the lives of most people in the Western world, we have entered into a culture where we no longer just work, we perform. We need to perform because that is what’s asked of us. When we choose to make our living on the basis of doing what we want, we are required to get our act together and get things done, in any place, at any time. Are you ready? I ask you and I’m sure that you’re as ready as you’ll ever be to perform, prove yourself, do things and go places.” –Word by Jan Verwoert
 

Life is Boring on taiteilija Noora Lehtovuoren aloittama näyttelykierros. Näyttelyissä Lehtovuori etsii ja pohtii tylsyyttä nyky-yhteiskunnassa eri taiteilijoiden/luovien alojen tekijöiden kanssa dialogissa; Kannelmäessä Anne Törnroosin, Oulussa Lin Chih Tungin, Kauhavalla Oula Rytkösen ja Berliinissä Hannah Bohnenin kanssa. Taiteilijat jakavat omakohtaisen kiinnostuksen tylsyyteen ja haluavat haastaa sanan ymmärtämistä. Näyttelykierros 2020 on jatkoa viime vuoden Life is Dangerous – näyttelykiertueelle, joka haastoi hyvinvointiyhteiskuntaa, jossa ihmiset väistävät tylsyyttä.

Tulevien näyttelyiden ytimessä on yhteistyö ja näyttelyt perustuvat vuoropuheluun. Tylsyys on henkilökohtainen ja samalla yhteisöllinen asia, jota on tärkeää lähestyä erilaisista näkökulmista taiteelle pyhitetyssä näyttelytilassa. Dialoginen työskentely vaatii kompromisseja, tilan jakamista, uuden oppimista, luopumista, saamista, käsitteiden kirkastamista, toisen ja itsensä kohtaamista, kuuntelemista ja huomioon ottamista. Se on prosessi, jolle tekijät ovat halunneet antautua ja jonka kautta he kokevat saavansa ja löytävänsä jotain uutta ja jaettua. Tylsyys nähdään usein turhana ja poistettavana asiana nopeatempoisessa kulutusyhteiskunnassa, vaikka se tarjoaa tärkeän maaperän mm. itsetutkiskelulle, olemiselle, arvoille ja luovuudelle. Tätä maaperää on tärkeä lähestyä nyt; yksin ja yhdessä.

Lisätietoja / More information:
web: www.lifeisboring2020.com
IG: www.instagram.com/exhibition_lifeisboring/
FB: www.facebook.com/exhibitionlifeisboring/?modal=admin_todo_tour