Minna Poikonen: No, I'm not dead yet

Avajaiset 6.11.2019 klo. 17-19

"Elämä on matka, sanotaan. Sen matkan alkamisesta emme voi itse päättää, mutta voimme vaikuttaa siihen millainen retkestämme muodostuu. Vuoden 2018 loppupuolella näin oman matkani puolen vuosisadan merkkipaalun jo häämöttävän. Päätin järjestää itselleni 50-vuotisjuhlat. Niiden aika on nyt!

Näyttely koostuu maalauksista, joissa havainnoin itseäni, 50-vuotiasta naista sekä teoksista, jotka kertovat perheestäni, juuristani ja käsillä tekemisen perinnöstä. Vuoden kestäneen ennalta-arvaamattoman haastavan projektin tuloksena syntyi kokonaisuus, joka käsittää 17 kipeänkin henkilökohtaista teosta.

Totuutta kaunistelematta

Omakuvamaalausten lähtökohtana oli tutkia persoonaani rehellisesti. Kysyä itseltäni, olenko se, joka luulen olevani. 12 kuukauden itsetutkiskelun tulokset yllättivät. Vaikka maalaukseni kertovat tutuista tunteista, kaipuusta, surusta, luopumisen kipeydestä ja epävarmuudesta, on niissä nähtävissä myös rohkeutta ja uhmakkuutta, sekä lempeää armollisuutta itseäni kohtaan. Tämä vuosi elämäni reissulla on ollut odottamattoman koetteleva, olen kompuroinut ja toisinaan kaatunutkin. But hey! I am not dead yet!" Minna Poikonen

Minna Poikonen on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta vuonna 2015. Hän asuu ja työskentelee Turussa.