Mikko Kallavuo ja Vilma Panula "Aukea Olema"

Kuva: Mikko Kallavuo: Abramoffin aukio, 2014, öljy kankaalle. Koko 60 x 80 cm.

Mikko Kallavuon ja Vilma Panulan ensimmäinen yhteisnäyttely oli nimeltään Aukea Oleva, ja se nähtiin toukokuussa Kotkassa Haukkavuoren näkötornissa. Näyttely oli rakennettu pitkälti tilan ehdoilla entisen vesitornin kahteen kerrokseen, pumppuhuoneeseen ja vesisäiliöön. Kaksikon toinen yhteisnäyttely on nimeltään Aukea Olema Oulussa Galleria 5:ssä. Esillä on abstraktia ja esittävää yhdistävä näyttelykokonaisuus.

 

Mikko Kallavuo valmistui Saimaan Ammattikorkeakoulusta 2012. Hän asuu ja työskentelee Imatralla. Pääasiassa Kallavuo maalaa öljyvärillä kankaalle, valmistumisen jälkeen hän on mennyt ilmaisussaan kokeilevampaan suuntaan. Näyttelyssä on esillä muun muassa teoksia joissa yhdistyy maalaaminen ja puulevylle kaivertaminen. Teosten aihepiiri sivuaa sekä kiertolaiselämää että paikallaan pysymistä, erilaisia asumismuotoja ja elämäntapoja. Ihminen ja koti on teema johon hän aina palaa.

 

Vilma Panula valmistui Lahden Taideinstituutista 2015. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Panula tekee öljyvärimaalauksia joissa hän laittaa kehollisuuden, harkinnan ja vapaan assosioinnin keskustelemaan samaan kankaaseen. Hän antaa kuvien mielellään olla esillä itsenäisesti, selittelemättä, sellaisenaan. Aihepiirissä on usein avaruus ja aivot, havainto ja myytit.

 

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahasto sekä Imatran kaupunki.

Näyttelyyn on mahdollista tutustua myös opastetulla käynnillä elokuun 11. päivänä, jolloin VALVEEN kanssa yhteistyössä järjestetään  "Kiertelemättä" -kierros. Asiasta tarkemmin facebook-sivuilla.