Markku Ojala: Veistoksia

 

"Teoksissani on kyse ihmisenä olemisesta ja tuntemuksista, joita elämä tuottaa. Veistokseni ovat esittäviä, välillä orgaanisia abstraktioita ja joskus molempia yhtä aikaa. Veistosten materiaalina on alumiini ja pronssi.

Taiteellinen työskentelyni on etsimistä ja kokeilemista. Joskus minulla on suunnitelma mielessäni, toisinaan vain teen uusia muotoja ja katson, avaisiko toiminta mahdollisuuden veistokseen. Työskentelen nopeasti ja avoimin mieli. Käytän muovailussani pehmeää vahaa, jota työstän lähinnä paljain käsin. Paljain käsin tekeminen on kömpelöä ja hankalaa, mutta onnistuessaan jälki tuntuu vilpittömältä ja raikkaalta. Kiinnostavan taideteoksen tekeminen on vaikeaa, mutta mielenkiintoista. Haasteeseen vastaaminen tuottaa minulle tyydytystä.

Tavoittelen teoksissani jotakin luonnollista, yllättävää ja tuoretta, jotakin joka on yhteistä kaikessa villissä, elävässä toiminnassa. Siitä ei saa kunnolla otetta ja sen vangitseminen voi olla mahdotonta. Sitä tavoitellessa jää kuitenkin jälkiä, joista on aineksia veistoksiin.

Näyttelyn teokset olen valanut alumiiniin ja pronssiin Jöötti ry:n valimolla Turussa. Metallivalu rajoittaa tekemistä, mutta toisaalta myös mahdollistaa ilmaisun, jota muuten ei voisi toteuttaa."

 

Markku Ojala (s. 1971) on turkulainen kuvanveistäjä. Hän on valmistunut Kankaanpään taidekoulusta vuonna 1999 ja osallistunut sen jälkeen lukuisiin yksityis- ja yhteisnäyttelyihin. Hänen teoksiaan on mm. Wäinä Aaltosen museon kokoelmissa.

 

Näyttelyyn on mahdollista tutustua myös maksuttomalla "Kiertelemättä" -opastuksella 2.2.2017.