Lähdössä maali, maalissa nyt

Juho Arvola
Anssi Hanhela & Erja Kärkkäinen
Irina Havaste-Ukkola
Kaija Hinkula
Pekka Homanen
Anja Kurikka
Urho Kähkönen
Mayumi Niiranen-Hisatomi

"Lähdössä maali, maalissa nyt" on Oulun Taiteilijaseuran näyttely osana Taidemaalariliiton Juhlanäyttelyviikkoja.

Näyttelyn nimessä heijastuvat taidemaalauksen pitkä historia ja se ytimiin menevä lähtökohtaisuus, mikä maalauksella ilmaisukeinona on monen taiteilijan työskentelyssä. Kaikuja maalauksesta voi löytää muodoltaan hyvin monenlaisista teoksista. Nimi kertoo maalaamisesta myös elävänä ilmaisukeinona tässä ajassa. Välineenä maalaus on notkea ja välitön, havainnosta alitajuiseen keveästi liikahtava ja tarvittaessa hyvinkin suoraa toimintaa. Näyttelyn on kuratoinut kuvataiteilija ja kriitikko Leena Kangas.

Juhlanäyttelyviikot -tapahtumasarja tuo esiin maalaustaiteen monimuotoisuutta ja suomalaisia taidemaalareita. Se on osa Taidemaalariliiton 90-vuotisjuhlan ohjelmaa vuonna 2019. Juhlanäyttelyviikkoihin osallistuvat tapahtumat alkavat tai toteutuvat lokakuun 2019 aikana. Tapahtumaohjelman luovat Suomessa paikallisella tasolla toimivat rekisteröidyt taiteilijaseurat tai taiteilijayhdistykset. Lisätietoja: www.painters.fi/juhlanayttelyviikot.

Taidemaalariliitto on Suomen ammattimaalareiden valtakunnallinen järjestö. Liitto työskentelee kuvataiteen edistämiseksi ja kuvataiteilijoiden ammattillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi.