Kirsi Neuvonen "Luontopolku"

Teoskuva: Paras ystävä, 2015, etsaus, akvatinta, kopiosyövytys. Koko 40 x 50cm

Kirsi Neuvonen
Luontopolku
28. 9.- 16.10.2016
Galleria 5, Hallituskatu 5, 90100 Oulu

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin tiistaina 27.9., klo. 18.00 !

Kirsi Neuvonen on Keuruulla asuva taidegraafikko, joka on esitellyt taidettaan kansainvälisesti eri puolilla maailmaa, ja lokakuussa tuo teoksensa esille Galleria 5:een. Neuvosella on teoksia esillä useissa julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa. Galleria 5:den näyttely on taiteilijan kahdeksas näyttely tänä vuonna.

"Tekeminen on minulle matkan tekoa. Matkallani piipahtelen erilaisissa paikoissa ja viivähtelen erilaisissa tunnelmissa.

Kun teos saa alkunsa ajatuksen tasolla, on sen ensin vakuutettava minut, jotta se lähtee rakentumaan tekniseksi toteutukseksi ja sen oltava tarpeeksi vahva ja kiinnostava koko tekoprosessin ajan, jotta jaksan käydä läpi koko synnytys ja toteutusvaiheen loppuun saakka. Lopputulos on useimmiten yllätys itsellenikin.

Näyttelyn rakentamisessa minulle taiteilijana on kyse tietyn tunnelman tavoittelemisesta. Yhtä paljon kuin kyse on teoksista ja niiden muodostamista tarinoista ja keskinäisestä vuorovaikutuksesta, yritän tavoitella kussakin näyttelytilassa jotain sille tilalle ominaista virettä tai tunnelmaa.

Olen ollut värillisen metalligrafiikan toteuttaja jo vuosia. Välillä teokset ovat runsaita mutta välillä minun pitää toimia päinvastoin, ei lisätä vaan poistaa. Puhdistautuminen on tapa katsoa asioita uudella tavalla ja ottaa itselleen uusi haaste.

Nyt Galleria 5:ssä on esillä poimintaoja vuorosoudun molemmista puolista, värikkäästä ja runsaasta sekä harmaasävyisestä ja pelkistetystä. Olen toteuttanut uusimpia teoksia harmaasävyasteikolla ja vaikka teoksessa onkin sepiaa, umbraa ja paynes greytä, on vaikutelma silti ensisijaisesti mustavalkoinen. Sävyt, viivat ja nyanssit merkitsevät tällä hetkellä yhtä paljon kuin värien sointu.

Luotopolku näyttelyssä on kyse ihmisestä ja luonnosta inspiroitumisesta. Kauneuden kaipuusta, luonnon, elämän ja ajan rytmistä. - Ihmisen myönteisestä läsnäolosta ja ympärillämme olevan estetiikan huomioimisesta.

Teen eri aikakausista kuva-analyysejä – en kirjallisia – vaan piirtämällä. Poiminnat taidehistoriasta toimivat pitkälti inspiraationi lähteenä. Kerään aineistoa myös muodista, muotoilusta, arkkitehtuurista ja luonnonhistoriallisista läheistä. Teen tutkimustyötä luomalla uuden tulkinnan asioista, esineistä tai teoksista, jotka ovat minua koskettaneet.

Matkallani taidehistorian poluille etsin menneiden taiteilijoiden teosten kautta yhtäläisiä kiinnostuksen kohteita, sommittelun lähtökohtaa ja yhteistä ajatonta tunnetta. Teokseni muodostavat yhdessä tarinan, joka on alkanut joskus ennen minua ja jatkuu minun jälkeeni. Mietin millaisilla jalanjäljillä kuljen ja ketkä polkua ovat aiemmin kulkeneet.

Samaistun kaihoon – tunnelmaan unelman ja tasapainon välillä. On upeaa päästä jollain tasolla aistimaan tuota pyrkimystä. Se on matkallani äärimmäisen tärkeää."

Luontopolku-näyttely on mukana myös Kiertelemättä-näyttelyopastuskierroksella 6.10.!
Lisätietoja Kiertelemättä-opastuksesta: http://www.kulttuurivalve.fi/sivu/fi/tapahtumat/nayttelyt/kiertelematta-...

Yhteydenotot:
Kirsi Neuvonen
p. 0440300120
kirsi.neuvonen [ät] copperfield.fi
www.kirsineuvonen.fi