Kähkönen, Tanskanen, Siipola: "Maisemasta"

Tiina Tanskanen: Nimetön, 2016, neulanreikävalokuva, pigmenttivedos

Kähkönen, Tanskanen, Siipola
MAISEMASTA
9.–27.11.2016

Maisemasta -näyttelyssä on esillä Minna Kähkösen maalauksia sekä Tiina Tanskasen ja Pasi Siipolan valokuvia. Jokainen on työskentelyssään kuvannut maisemaa omasta näkökulmastaan jolloin maisema luontevasti valikoitui myös yhteisnäyttelyn teemaksi. Näyttely on esillä Galleria 5:ssä ajalla 9.-27.11.2016.

Minna Kähkösen maalauksissa kaupunkimaisema näyttäytyy yhtä aikaa rumana ja kauniina. Tuttuja maisemia katsellaan päivittäin, niitä tuskin huomaamatta. Ilman ihmisiä samat maisemat ovat kuin näyttämö. Jotain on juuri tapahtunut tai odotetaan tapahtuvaksi. Tunnelma tiivistyy. Minna Kähkönen (s. 1980) asuu ja työskentelee Lahdessa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta.

Tiina Tanskasen neulanreikävalokuvissa ollaan metsän ympäröimänä. Kuvissa suomalaiselle niin kotoisa metsä herättääkin outoja, ehkä hieman jännittäviäkin tunnelmia. Näyttelyn teoksia on innoittanut uskomus metsänpeitosta. Metsänpeittoon joutunut henkilö kokee tutun metsän yhtäkkiä täysin vieraana, nurinkurisena. Metsä ikään kuin nielaisee metsänpeitossa olijan, etsijät eivät löydä häntä vaikka kävelisivät aivan kadonneen vierestä. Tiina Tanskanen (s. 1985) asuu ja työskentelee Kuopiossa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2011. Työskentelyä on tukenut Pohjois-Savon taidetoimikunta.

Pasi Siipolan valokuvissa liikutaan toden ja muistikuvien maisemissa, kauneuden ja katoavaisuuden jäljillä. Matkaa tehdään unennäkijän tapaan. Jokainen näkymä on arvokas, oli se sitten rantamaisema, metsä tai tapetti. Pasi Siipola (s.1965) asuu ja työskentelee Kuopiossa.

 

Lisätietoja:
Minna Kähkönen p. 040 7418547, minna.kahkonen [ät] elisanet.fi
Pasi Siipola p. 050 4427192, psspl [ät] saunalahti.fi
Tiina Tanskanen p. 050 4960234, tiina.tanskanen [ät] hotmail.fi

galleria5oulu [ät] gmail.com
p. 044 031 363