JULIA LUNDSTEN: FINSK-kenkiä

Julia Lundsten on menestynyt uuden polven kenkäsuunnittelija, ja hänen vuonna 2004 perustettu FINSK-merkkinsä on jo saavuttanut paljon ihailijoita. Suomalaissyntyinen suunnittelija työskentelee Lontoossa. Hän valmistui Lontoon Royal College of Art’ista vuonna 2003 ja voitti arvostetun Manolo Blahnik -palkinnon sekä vuonna 2002 että 2003. “Hienostuneita, jumalaisia, täydellisiä”,
kuvaili Manolo Blahnik Julia Lundstenin kenkiä.

Arkkitehti-isän ja sisustusarkkitehtiäidin tyttärenä Julialla on silmää muodolle ja rakenteelle. Hän on saanutkin paljon ideoita arkkitehtuurista, niin rakennuksista ja huonekaluista kuin luonnon struktuureista. Lundstenin omaperäiset, modernit kengät ovat sekä muodoltaan yllättäviä ja avantgardeja, että mukavia käyttää. Hän yhdistelee kengissään kekseliäästi nahkaa ja puuta. Materiaalien luonnollinen kauneus onkin tärkeässä osassa kaikissa Lundstenin suunnittelemissa kokoelmissa.

FINSK-kengät valmistetaan käsin Brasiliassa. Tuotannosta on pyritty tekemään mahdollisimman eettistä ja ekologisesti kestävää. FINSK-kenkiä myydään tätä nykyä Englannin ja Suomen lisäksi mm. Japanissa, USA:ssa, Kanadassa ja Ranskassa. Lundstenin kengät ovat päässeet myös monien muoti- ja tyylilehtien sivuille Voguesta Elleen.