Jukka Suhonen: Halleluja

Milk and Honey, sekatekniikka paperille, 65x50cm

 

Oulun näyttelyni nimeltään ”Halleluja” koostuu akryylimaalauksista ja piirroksista. Akryylimaalausten pohjamateriaalina olen käyttänyt sekä kangasta että paperia. Piirroksissa olen käyttänyt vesiliukoisia maaliaineita kuten akryyliä, akvarelleja sekä nestemäistä tussia. Pienimmät A4 kokoiset piirrokset olen tehnyt tussikynillä.

Sekä maalauksissa että piirroksissa esiintyy usein keskeisellä paikalla ihminen tai jokin ihmisen ruumiinosa - käsi, jalka, jalat tai pelkkä pää tai kasvot. Sommitelmassa voi olla mukana viittauksia myös eläin- ja kasvikunnasta.

Pidän taiteessa voimakkaista kontrasteista. Maalauksissani käytän voimakkaita puhtaiden värien rinnastuksia, usein vastavärit ovat läsnä. Myös piirroksista löytyvät voimakkaat musta ja valkean valööririnnastukset.

Pohdin teoksissani ihmissuhteiden sisältämiä jännitteitä, elämän väliaikaisuutta ja haurautta, kuolemaa ja vihaa. Myös ihmisten välinen väkivalta ja tietoinen absoluuttinen paha sekä rakenteellinen sorto yhteiskuntajärjestelmien sisällä ahdistaa ja antaa välillisesti aiheita teoksille.

Näyttelyn teokset olen tehnyt vuosina 2018 ja 2019. 2018 olin Taiken yksivuotisella työskentelyapurahalla ja nyt työskentelyn mahdollistaa SKR:n Pohjois-Karjalan rahaston puolivuotinen työskentelyapuraha. Kiitokset myös Taikelle, joka myönsi kohdeapurahan tälle näyttelylle.

Olen Joensuulainen kuvataiteilija ja valmistunut Kankaanpään taidekoulusta maalauslinjalta taidemaalariksi 1988, jonka jälkeen olen toiminut kuvataiteilijana. Olen toiminut myös tuntiopettajana Joensuun lasten- ja nuortenkuvataidekoulussa sekä Joensuun kansalaisopistossa vuoteen 2007 saakka. Vuonna 2008 aloitin virkatyön Joensuun taidemuseo ONNI:ssa. Teoksiani on Suomen valtion, Helsingin kaupungin, Joensuun kaupungin sekä yksityisissä kokoelmissa.

Avajaiset ke 18.9. klo 17-19. Tervetuloa! 
Näyttely on mukana Kiertelemättä-opastuksella to 3.10. klo 17 alkaen. Aloitus kulttuuritalo Valveen aulasta.