Juhani Järvinen, Kaisa Järvinen, Marina Kuznetsova, Juri Kirgizov:

Dialogi on kahden välinen vuoropuhelu. Kaisa ja Juhani Järvinen ovat taiteilijapari. He ovat osallistuneet kymmeniin kotimaisiin ja kansainvälisiin näyttelyihin. Oulun näyttelyn lähtökohtana on Kaisa Järvisen syntymäkaupunki; kaupunki, jossa hän on viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa. Marina Kuznetsova ja Juri Kirgizov ovat myös taiteilijapari eli näyttelyn teema kertautuu kahden taiteilijaparin väliseksi vuoropuheluksi. Kusnezova ja Kirgizov ovat valmistuneet Pietarin taideakatemiasta. Näyttelyssä voidaan nähdä näin myös kahden kulttuurin ja taidetradition kohtaaminen.

Kaisa Järvinen osallistuu näyttelyyn pronssiveistoksilla ja digitaalisilla vedoksilla. Juhani Järvinen käyttää veistosmateriaalinaan pronssia, puuta ja erilaisia historiallisia pinnankäsitelymuotoja kuten lehtikultaa ja hopeaa. Kuznetsovalta näyttelyssä on hänelle ominaisia pieniä asetelmallisia akvarelleja. Kirgizovin tuotannolle on ominaista rikas mielikuvituksen käyttö, joka saattaa viitata surrealistisiin ulottuvuuksiin.

Mikä on näyttelyn punainen lanka – yhdistävä tekijä? Näyttely muodostaa installaatiomaisen kokonaisuuden. Installaation lähtökohta on asetelma. Kuznetsovan pienet akvarellit ovat asetelmia muodostaen näyttelyssä installaatiomaisen kokonaisuuden yhdessä Kirgisovin teosten kanssa. Kaisa ja Juhani Järvinen ovat kumpikin käyttäneet tuotannossaan installaatiomaista lähestymistapaa, joka ilmenee myös tässä näyttelyssä.