Jorma Styngin maalauksia ja veistoksia - Rakkaimmat 2

Samoin kuin Haukiputaalle, jossa sävel- ja kuvataiteilija Jorma Styngillä on meneillään toinen näyttely, on Styng tuonut myös Galleria 5:n näyttelyyn erityylisiä muotokuvia espanjalaisesta kuvataiteen mestarista Salvador Dalista, joita hän on tehnyt kaikkiaan kymmenen, sekä pienen osan kymmenen teoksen River People –sarjastaan, jonka maalaamiseen hän intoutui nähtyään dokumentin alkuperäiskansasta, joka elää täysin eristyksissä yhteiskunnasta, jota me kutsumme sivilisaatioksi. Koska puu on Styngille hyvin läheinen materiaali ja moottorisaha mieluinen työkalu, näyttelevät hänen puuveistoksensa suurta osaa näyttelystä. Osansa saavat toki myös erilaiset installaatiot ja arkistojen aarteet.

Aluksi Jorma Styng epäröi kovastikin ajatusta pitää kaksi näyttelyä samanaikaisesti, mutta tutkimusretki kellarin uumeniin paljasti tekijälle mieluisia yllätyksiä ja rakkaita töitä, jotka muutoin turhaan lojuisivat kellarin uumenissa.

Jorma Styng on syntynyt 1958 Nurmeksessa, muuttanut Ouluun alle vuoden ikäisenä. Styng ansaitsee leipänsä kitaransoiton opettajana Oulun yliopistossa, musiikkikasvatuksen jaoksessa. Kuvataiteen opintoja hänellä on Limingan taidekoulusta vuosilta 2006-2008, muilta osin hän on itseoppinut. Hän on opiskellut musiikkia useissa eri oppilaitoksissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin (Meksiko, Tsekkoslovakia, USA, Ruotsi). Jorma Styng on julkaissut neljä soololevyä ja kaksi oppikirjaa. Hän on naimisissa, kaksi lasta. Hän harrastaa myös teatteritoimintaa, tällä hetkellä Kempeleläisen Nuu-teatterin joukoissa, sekä toimii näyttelijä/muusikkona uudessa, vielä nimettömässä tarinateatteriryhmässäkin. Muusikkona ja säveltäjänä Styng kokee, että eri taidemuodot rikastuttavat ja tukevat toinen toisiaan, ehkä siinä on syy hänen teatteriharrastukseensakin.