JATZ: "Minä Ja Wilhelm Tell"

Kuvaaja Arimo Eklund, kuvassa JATZ

JATZ

Minä Ja Wilhelm Tell

11.11.–29.11.2015

 

" ”Minä ja Wilhelm Tell”- näyttelyn maalaukset ovat valmistuneet vuosina 2011 - 2015. Ne ovat välttyneet enemmiltä katseilta pöytälaatikossani, jossa on tilaa kaikelle. Maalaukset ovat syntyneet niitä tehdessä. Materiaalit on valittu kunkin maalauksen kohdalla teoksen omilla ehdoilla, pääinstrumenttina on kuitenkin öljyväri. Wilhelm Tell kulkee rinnallani näyttelyn suojelupyhimyksenä sekä ”readymade” – veistoksena.

Taiteilijanimeni JATZ tarttui minuun Lahden Taideinstituutista valmistumisen aikoihin 2012. Olen nimeä JATZ kantaen käynyt läpi näyttelyn pääteemoja, joita ovat seksuaalisuus, taiteilijana työskenteleminen, maalaustaide ja kuolema. ”

JATZ on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista vuonna 2012, ja suorittanut taide opintoja Limingan Taidekoulussa vuosina 2006–2008. JATZ on pitänyt yksityisnäyttelyjä mm. Limingassa ja osallistunut yhteisnäyttelyihin mm. Helsingin Kaapelitehtaalla ja Oulun taidemuseolla. Hän on Taidemaalariliiton ja Oulun Taiteilijaseura -63 ry:n jäsen.