INSPIROIVA OULU II ja PROTONERO: Nuorten kuvataide- ja muotoilupajojen teoksia

INSPIROIVA OULU II ja PROTONERO esittelevät nuorten kuvataide- ja muotoilutyöpajojen tuotoksia; maalauksia, piirustuksia sekä kierrätysesineitä. Oulun Taiteilijaseura -63 ry:n sekä PROTO ry:n järjestämien nuorisotyöpajojen yhteinen näyttely on esillä Galleria 5:ssä 12.12.-16.12.2012

INSPIROIVA OULU II -kuvataidetyöpajat

Oulun Taiteilijaseura -63 ry toteutti syksyllä 2012 oululaisille nuorille suunnatun kuvataidekurssikokonaisuuden, jonka puitteissa nuoret tutustuivat taiteen tekemiseen viikoittaisissa tapaamisissa kymmenen viikon ajan ammattikuvataiteilijoiden ohjaamina.

Työpajoihin osallistui 9 hengen ryhmä, joka koostui oululaisista 15–18-vuotiaista nuorista. Nuoret valikoituivat mukaan avoimen ilmoittautumisen kautta. Työpajoissa tutustuttiin piirustuksen ja maalauksen eri tekniikoihin erilaisten tehtävien ja teemojen avulla. Inspiroiva Oulu II -työpajat toteutettiin Kulttuuritalo Valveella.Ohjaajina kursseilla toimivat kuvataiteilijat Daniel Nagy ja Minna Mukari, koordinaattorina Kaija Hinkula.

Inspiroiva Oulu II-kurssikokonaisuuksien tarkoituksena on tutustuttaa nuoria taiteen tekemiseen, ja luoda nuorille mahdollisuus tuoda esiin uusia puolia osaamisestaan. Oulun Taiteilijaseura haluaa olla myös osana hyvinvointia rakentamassa tuottamalla luovaa viikoittaista harrastustoimintaa oululaisille nuorille. Hanke toteutettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2011.

PROTONERO – Nuori ote muotoiluun

PROTO – Pohjois-Suomen muotoilijat ry järjesti syksyllä 2012 Myllytullin koulun 9-luokkalaisille PROTONERO-toimintaa, jonka tavoitteena oli tutustuttaa nuoret muotoiluun ja tarjota heille työkaluja esineympäristön hahmottamiseen, ryhmätyötaitojen oppimiseen sekä oman osaamisen esille tuomiseen. Toiminta pohjautui PROTO ry:n jo aiemmin tekemälle muotoilukasvatustyölle.

PROTONERO:on osallistui yhteensä noin 70 oppilasta Myllytullin koulun kolmelta eri 9-luokalta: 9A ja 9B, jotka ovat kuvaamataitopainotteisia luokkia ja 9C, joka on valinnaiskuvaamataitoluokka. Mukana oppilaita ohjaamassa oli PROTO ry:n riveistä muotoilijat Antti Ylisassi, Heidi Valjus-Lindeman ja Sanna Siira sekä projektipäällikkö Merja Koistinen.

PROTONERO-toiminnan aluksi muotoilijat kertoivat nuorille työstään ja tarjosivat perustietoa muotoilusta inspiroivalla ja innostavalla tavalla. Muotoilupajojen teemaksi valittiin kierrätys. Oppilaat toteuttivat työpajoissa tekemänsä suunnitelman pohjalta uusiksi jonkun valitsemansa esineen. Nämä hienot kierrätysesineet ovat nyt esillä Galleria 5:ssä.

Molemmat projektit toteutettiin Oulun kaupungin myöntämällä NERO-toimintarahalla.