Heikki Länkinen: All Kinds

Heikki Länkinen: All Kinds
7.6.-2.7.2017

Avajaiset ti 6.6. klo 17-19. Tervetuloa!

Näyttelyn nimi All Kinds viittaa esillä olevien teosten tekniikoiden monipuolisuuteen, vaihteleviin aiheisiin ja Heikki Länkisen sanoin "kivuuteen". -- Esillä ei ole mitään mörköjä tai muutakaan ahdistavaa. Teokset ovat toisin sanoen melko kivoja. Näyttelyssä on akryylimaalauksia, akvarelleja, grafiikkaa ja veistoksia.

"Ilmaisuni on lähinnä ekspressiivistä. Teoksissa on kuitenkin usein myös surrealistisia piirteitä. Vaikutteita on elokuvista, myyteistä sekä jopa satukirjojen kuvituksista. Joukossa on lännenelokuvan myyttisiä hahmoja. Jo teininä olin poikkeuksellisen kiinnostunut lännenelokuvista. Kuitenkin elokuvat rajoittuivat lähinnä Sergio Leonen ohjauksiin. Clint Eastwood on edelleen idolini. Lisäksi olen käsitellyt karhu ja nainen -teemaa. Tämä ikivanha myytti on kiinnostanut minua jo useamman vuoden ajan. Toinen käsittelemäni vanha myytti tai ilmiö on shamaani ja hänen matkansa. Olen pyrkinyt samaistumaan shamanistiseen matkaan. Olen maalannut kuvan, joka voisi visualisoida matkaa. Huumori on taiteessani tärkeässä roolissa. Minun mielestäni ei ole väärin, jos teos hymyilyttää tai jopa naurattaa. Maailmassa on jo tarpeeksi synkkyyttä ja ryppyotsaista suhtautumista taiteeseen. Suurimman osan näyttelyn teoksista olen tehnyt viimeisten kahden vuoden aikana. Muutaman vanhemman teoksen valitsin täydentämään valittuja teemoja."

Oululainen Länkinen (s. 1976) on valmistunut Lapin yliopistosta taiteen maisteriksi. Lisäksi hän opiskee parhaillaan Imatralla Saimaan ammattikorkeakoulussa kuvanveistoa Radoslaw Grytan opissa. "Halusin laajentaa ilmaisuani kuvanveiston puolelle. Tästäkin syystä näyttelyssä on mukana myös veistoksia."