Heidi Kesti: "SULA"

 

"Meillä on asiat niin hyvin. Onneksi olen syntynyt tähän meidän maahan, enkä ulkomaille. Meillä tehdään asiat niinkuin pitää. Meillähän ei ole niitä homojakaan ja on tuo ainoa oikea uskonto. Taas siellä jossain on tapahtunut massamurha, alkanut sota tai levottomuus. Meillä ei onneksi tapahdu mitään epäilyttävää, väärää, pelottavaa, surullista tai ahdistavaa. Kyllä meillä on täällä asiat hyvin.

Meillä on perhe- ja kouluväkivaltaa, huumeongelmia, imppaavia ja varastelevia katulapsia, prostituutiota, heikompien alistamista, julmuuksia, murhia, jengitappeluita, mielivaltaa, turvattomuutta, uskonsotia ja diktaattori. Meillä ei ole ruokaa, kotia, rahaa eikä omaisuutta.Sen sijaan meillä on ydinjätettä, luonnonkatastrofeja sekä valtionvelkaa. Kukaan ei oikein auta meitä, pitää selvitä yksin. Meillä on noita tautejakin ja ainainen nälkä..."

Teoksissaaan Heidi Kesti pohtii maailman tilaa ja yksilön asemaa siinä. Hän käsittelee seksuaalisuutta, ihmisenä olemista, uskontoja, ennakkoluuloja ja yhteiskunnan suhtautumista erilaisuuteen. Teokset ovat usein myös humoristisia.

Heidi Kesti on valmistunut kuvataiteilijaksi Satakunnan Ammattikorkeakoulusta vuonna 2005. Hän asuu ja työskentelee Oulussa.