Hanna Oinonen ja Tellervo Viitaniemi "Nordic Noir"

Hanna Oinonen & TellervoViitaniemi

NORDIC NOIR  

2.12. – 20.12.2015

 

”Onko pohjoisessa maisemassa jotain, mikä vaikuttaa psyykeemme ja rakentaa meille erityisen mielenmaiseman?”

”Nordic Noir” on Hanna Oinosen ja Tellervo Viitaniemen teoksista muodostuva kokonaisuus. Teoksia yhdistäviä tekijöitä ovat sävyjen tummuus, ilmaisun niukkuus sekä dokumentaarisen valokuvan ja omaelämäkerrallisen materiaalin käyttö lähtökohtana.

Näyttelyssä Tellervo Viitaniemen painavat mustat sukulaismuotokuvat saavat vastaansa Hanna Oinosen hauraan mielikuvakartan lapsuuden kesien ihmemaasta. ”People I never met again” - teoksessa unohdetut nimet ja puhelinnumerot vuosien varrelta piirtyvät varjoina seinälle. Tekijöiden ensimmäinen Nordic Noir -yhteisnäyttely oli Berliinissä syksyllä 2014.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

 

Tellervo Viitaniemi (s. 1973, Vieremä) on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2005 ja kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta vuonna 1997. Hänen pääasialliset tekniikkansa ovat valokuvapohjainen serigrafia, syanotypia ja maalaus. Hän on osallistunut lukuisiin näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1996 lähtien. Viitaniemen teoksia on mm. Suomen valtion ja Akaan kaupungin kokoelmissa.

 

Hanna Oinonen (s.1971, Tornio) on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta (Satakunta AMK) vuonna 2000. Hän käyttää usein tilallisissa teoksissaan vaihtelevia materiaaleja ja tekniikoita, esim. valoa ja varjoa. Hän on pitänyt aktiivisesti näyttelyitä vuodesta 2001 lähtien. Oinosen teoksia on mm. Suomen valtion, Helsingin taidemuseon ja Aineen taidemuseon kokoelmissa.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/1485672718407909/