Eila Kinnunen "Päivä ja yö", maalauksia

Kuva: Eila Kinnunen, Lapsuudenkesäkukkia, 2011

EILA KINNUNEN

Päivä ja yö

4.2. - 22.2.2015

Vuonna 2011 tein "Lapsuudenkesäkukkia"-nimisen maalauksen muistumana lapsuuden kesistä, jolloin äiti laittoi krasseja kasvamaan kalastajalankojen avulla pitkin kuistin seiniä. Krassien keltaiset, oranssit ja punaiset kukat, kiemurtelevat varret ja pyöreät lehdet kiehtoivat muodoiltaan. Kasvit myös tuoksuivat voimakkaasti.  Ajattelin palaavani aiheeseen joskus myöhemmin, sillä maalasin tuolloin enimmäkseen puita ja metsämaisemia.

Elokuussa 2013 aloin maalata kukkia uudelleen nähtyäni Jyväskylän yhden maamerkin, Harjun portaiden koristuksiksi istutettuja krasseja täydessä kukassaan. Näky oli upea. Kukista ottamieni valokuvien pohjalta tein akryylivärimaalauksia, joissa kuvasin kasvit kolmiulotteisesti tasaiset väripinnat taustoinaan. 

"Lapsuudenkesäkukkia" maalauksen ja nämä uudemmat krassityöt yhdistin syksyllä 2014 Galleria Patinassa Jyväskylässä pitämässäni "Päivä ja yö"-nimisessä yksityisnäyttelyssä. Tämä sama näyttelykokonaisuus on esillä  Galleria 5:ssä lisänään marraskuun pimeydessä tehty uusi työ.

Eila Kinnunen valmistui Kuvataideakatemiasta taidemaalariksi vuonna 1986. Hän aloitti maalarina abstraktein aihein ja siirtyi 1990-luvun alussa kuvaamaan kasveja, ensin vanhojen kasvioiden pohjalta ja sitten maalaten lähialueiden maisemia, puita ja puistoja. Hän on pitänyt vuodesta 1987 lähtien lukuisia yksityis- ja yhteisnäyttelyitä eripuolella Suomea.  Hän on osallistunut moniin ryhmänäyttelyihin kotimaassa (mm. Mäntän kuvataideviikot) ja Ruotsissa, Virossa sekä Venäjällä. Julkisia teoksia Kinnunen on suunnitellut vuosina 1994-2009 muun muassa Keski-Suomen keskussairaalaan ja Kivijärven kirjastoon sekä useisiin alueen kouluihin, päiväkoteihin ja terveyskeskuksiin.

Eila Kinnunen asuu ja työskentelee tällä hetkellä Jyväskylässä.